Normal_zon_blauwe_lucht

Het is een vast ritueel aan het einde van het schooljaar in het voortgezet onderwijs: het inleveren van de schoolboeken. Op het Dongemond College in Raamsdonksveer verliep de boekeninname dit jaar echter niet zo gesmeerd als anders. Het mooie zomerweer zorgde voor extreme temperaturen in het gymlokaal waar de boeken werden ingenomen. Verschillende leerlingen werden bevangen door de warmte. Dit meldt BN/De Stem.

Veel ouders zijn boos op de school maar de directie van het Dongemond College stelt dat de school geen blaam treft. Het inleveren van de boekenpakketten wordt door de leverancier geregeld, in dit geval Boekenhuis Van Dijk uit Kampen. De school staat daar in principe buiten maar uit praktische overwegen gebeurt het inleveren op de school, legt schooldirecteur Geert Steenbakker uit.

Volgens Steenbakker kwamen veel leerlingen te vroeg opdagen en stonden daarom lang in de hitte te wachten. Ze bleven bovendien in de volle zon staan in plaats van de schaduw op te zoeken omdat ze hun plek in de wachtrij niet kwijt wilden raken. De school deelde water uit maar kon niet voorkomen dat een van de leerlingen flauwviel. Toen werd besloten de leerlingen naar huis te sturen. Hoewel de school zegt “er feitelijk niets mee te maken te hebben” heeft de directie toch excuses aangeboden aan de ouders.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids