Normal_kinderen_sport_sportdag

De gemeente Moerdijk is gestart met zogenaamde kindpakketten voor kinderen op de middelbare school. Kinderen uit arme gezinnen kunnen met behulp van zo'n pakket toch een goede start maken op het voortgezet onderwijs. Dit meldt BN De Stem.

Met deze kindpakketten geeft Moerdijk gehoor aan de vraag van staatssecretaris Klijnsma aan gemeenten in Nederland om kindpakketten samen te stellen voor kinderen die in armoede leven. Deze vraag komt voort uit aanbevelingen uit het onderzoek van de kinderombudsman in 2013, waaruit bleek dat 12 procent van de kinderen in Nederland onder de armoedegrens leeft. Hij pleitte daarin voor het samenstellen van een kindpakket: een bundeling van kindvoorzieningen in natura die rechtstreeks ten goede komt aan kinderen in armoede.

De gemeente Moerdijk heeft gekozen voor schoolstartpakketten voor kinderen die naar de middelbare school gaan. Dit maakt het mogelijk voor kinderen onder de armoedegrens om naast kleding en voedsel aan dezelfde maatschappelijke activiteiten deel te nemen als hun klasgenootjes, zoals een sportclub of een schoolreisje.

 
© Nationale Onderwijsgids